Markkinoinnissa, kuten muodissakin on tärkeätä pysyä ajan tasalla, jotta markkinoinnin budjetti ei menisi hukkaan ja antaisi mahdollisimman hyviä tuloksia. Siksi on tärkeä, että tiedät, mikä tällä hetkellä markkinoinnissa on trendiä. Blogi on yksi parhaimmista nykypäivän markkinointimuodoista, joilla voi parantaa yrityksen tunnettavuutta ja myyntiä. Tässä kerrommekin muutaman vinkin, mihin kannattaa kiinnittää huomiota, jotta saat julkaistua hyviä postauksia.

Pysy aiheessa

Kannattaa päättää, mistä aiheesta blogisi on riippuen yrityksesi toimialasta tai sinun omista kiinnostuksistasi. Tärkeää on, että blogissa on vain relevantteja ja postauksia, sillä jos olet esimerkkisi matkatoimiston omistaja ja pidät blogia matkustamisesta, on sopimatonta julkaista sekaan sisältöä autoista. Voi toki tehdä myös niin, mutta tuskin julkaisuista saa mitään hyötyä, Mutta julkaistamalla vain matkustamisen liittyviä postauksiea voi samalla markkinoida yrityksen palveluita ja näin kasvatettua myyntä.

Panosta postausten sisältöön

Kannattaa miettiä, millä hakusanoilla postauksesi voisi löytyä hakukoneiden avulla ja muista sijoittaa niitä sanoja tekstiin. Älä myöskään kirjoita liian lyhyitä postauksia, sillä miten vähemmän avainsanoja ja tietoja siellä on, sitä vähemmän sinulla on mahdollisuuksia, että löydyt hakukoneiden avulla. Voit käyttää avuksi Google AdWordsin avainsana suunnitelupalvelu, jolla saat valittua parhaimpia avainsanoja sinun aiheelle.

Hyödynnä sosiaalista mediaa

Tekemällä postauksia sosiaalisessa mediassa, nostat mahdollisuutta, että saat uusia seuraajia, sillä somessa ihmiset jakavat postauksia paljon vilkkaamin kun nettisivuilla. Tässä BBC:n julkaisemassa artiikkelissa voit muun muassa lukea siitä, miten muut ihmiset ovat hyödyntäneet instagrammia ja kasvattaneet sen avulla omaa liiketoimintaa: Instagram stars from influencers to entrepreneurs

Tee tekstistä helppolukuista

Umpinainen teksti usein johtaa siihen, että ihminen ei jaksaa lukea sitä. Pyrki siihen, että tekstin ulkoasu olisi mahdollisimman mukava silmälle. Tämä onnistuu kun jaat tekstin osioihin ja käytät perusfontin lisäksi sopivissa kohdissa myös lihavoitu tai kursivoitua tekstiä.

Joskus voit lisätä tekstiin myös kuvia, mutta älä käytä niitä liika.

Markkinoi omaa blogia

Harva blogin kirjoittaja voi saada seuraajia nopeasti ilman markkinointia, sillä ihmisille on tärkeää kertoa blogin olemassa olosta. Paras paikka blogin edistämiseksi on some, sillä siellä kaikki tapahtumat ovat erittäin interaktiivisia ja käyttäjät ovat aktiivisia jakamaan postauksia mikäli kokevat sisällön arvokkaaksi.