Some-markkinointi on hyvin suosittua tänä päivänä ja vetää omiin verkkoihin suuria käyttäjämääriä, tämä veti perässä mukaan myös paljon yrityksiä. Edut tällä kentällä ovat olleet mainossisällön nopea julkaisu pienellä kustannuksella, mutta laajalle yleisölle myös nopea palautteen saanti ja läheiset asiakassuhteet ovat keskeisiä. Tässä kerromme mitä markkinointitapoja voi hyödyntää seuraavissa suosituimmissa sosiaalisen median alustoilla. Mediaresurssit, joita on otettu esiin tässä artikkelissa, ovat Statistan-tilastotietojen mukaan olleet vuoden 2018 top 7 kärkilistoilla.

Instagram

Tämä on some, jossa jokainen voi julkaista kuvia ja videoita. Sitä varten et tarvitse ammattilaista kuvaaja tai kameraa, sillä käyttämällä sovelluksen helppoja kuvanmuokkaus ominaisuuksia ja filtereita saat luotua sivuillesi edustavaa sisältöä. Yritystili instagramissa antaa sellaisia mahdollisuuksia, kuten mainostaa yritystä kuvien ja videoiden avulla, lisätä sisällön näkyvyyttä tageilla ja kirjoittaa mainostekstejä sekä postauksia kuvien ja videoiden alle. Instagramin reaaliaikaisten tilastojen avulla näet omien julkaisujen suosion, miten seuraajat reagoivat niihin, sekä tiedon uusien seuraajien virtauksesta. Sivustolla on mahdollista julkaista lisäksi maksullisia mainospostauksia, jotka näkyvät muiden uutisjanalla. Maksullista mainontaa on mahdollista tilata facebook-sivujen kautta, sillä Instagram on Facebookin omistama sivu.

Facebook

Tämä on mainio paikka, jossa voi laajentaa oma sosiaalista verkostoa, niin henkilö-, että yritystasolla. Sivusto mahdollistaa tiedon lisäämisen itsestä, kiinnostuksista, asuinpaikoista ja monesta muusta, jota facebookin hyödyntää aktiivisesti mainonnan kohdentamiseen. Mainonnan profilointi oikeille asiakasryhmille näin on erittäin tehokasta, sillä facebook-alustan käyttäjät ovat aktiivisia jakamaan tietoja itsestään. Edellisten lisäksi yrityksellä on mahdollisuus perustaa oma yrityssivu ja julkaista sisältöä, jota käyttävät olisivat halukkaita jakamaan. Facebookilla on myös käytössä erillaiset mainosbannerit.

WhatsApp Business

Tämä on vielä yksi Facebookin omistama sosiaalinen media, jossa on myös mahdollista perustaa yritystili. Yritystili mahdollistaa muun muassa omien yhteistietojen ja toiminnan kuvauksen lisäämisen, joka näkyy muille käyttäjille. Sovelluksessa voi nopeasti viestiä asiakkaiden kanssa, lähettää liitteitä ja soittaa ilmaisia puheluita. Vot myös lisätä erilaisia viestipohjia eri tilanteita varten ja vastaajaviesteja. Sovellus tilastoi paljonko on lähetettyja ja vastaanotettuja viestejä, sekä paljonko niistä on luettuja. Tällä hetkellä sovellusta on mahdollista ladata vain android-puhelimiin.